Sega och mycket smak av jordnötssmör.
Det skulle varit grovhackat jordnötssmör i men jag hade bara slät hemma och det fungerade lika bra det.
Receptet är från min favvobakbok
" lyxiga cupcakes och läckra bakverk" och kommer här.
225 g osaltat smör
200 g strösocker
200 g fint ljust råsocker
2 ägg
1/2 tsk vaniljessens
240 g grovhackat jordnötssmör
340 g mjöl
2 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
75 g mörk choklad, grovt hackad
Värm ugnen till 175• C
Vispa ihop smör och socker till en lätt och luftig smet.
Vispa ned äggen, ett i taget. Skrapa ner smeten från kanterna så allt blandad väl.
Vispa sedan i jordnötssmör och vaniljessens på låg hastighet.
Tillsätt mjöl, salt bikarbonat och vispa ihop till en smidig deg.
Rör i chokladen för hand så att det fördelas jämnt.
Fördela ut jämnstora kulor på bakplåtspappersklädda plåtar med lite mellanrum och grädda i ca 10 min.
Dom ska bli gyllenbruna och ganska platta. Kakorna ska vara mjuka och sega.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar