onsdag 4 april 2012

Jordnötssmörskakor

Slängde ihop dessa små mumsbitarna tidigare idag. Tanken var att det skulle bli påskpresent till Inkas dagmamma Ulla och som tur var blev det en jäkla massa över till oss :D




Sega och mycket smak av jordnötssmör.




Det skulle varit grovhackat jordnötssmör i men jag hade bara slät hemma och det fungerade lika bra det.

Receptet är från min favvobakbok
" lyxiga cupcakes och läckra bakverk" och kommer här.

225 g osaltat smör
200 g strösocker
200 g fint ljust råsocker
2 ägg
1/2 tsk vaniljessens
240 g grovhackat jordnötssmör
340 g mjöl
2 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
75 g mörk choklad, grovt hackad

Värm ugnen till 175• C

Vispa ihop smör och socker till en lätt och luftig smet.
Vispa ned äggen, ett i taget. Skrapa ner smeten från kanterna så allt blandad väl.
Vispa sedan i jordnötssmör och vaniljessens på låg hastighet.

Tillsätt mjöl, salt bikarbonat och vispa ihop till en smidig deg.
Rör i chokladen för hand så att det fördelas jämnt.
Fördela ut jämnstora kulor på bakplåtspappersklädda plåtar med lite mellanrum och grädda i ca 10 min.
Dom ska bli gyllenbruna och ganska platta. Kakorna ska vara mjuka och sega.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar